[Přeskočit k obsahu]

logo
Přihlásit

Zapomněli jste heslo?     Zaregistrovat se

telefon 739 603 779

email info@nwproradost.cz

Jitka Hadová

Jitka Hadová

Certifikovaná instruktorka

V sobotu 6. 6. 2015 se uskutečnila další z akcí Nordic Walking Tour 2015, tentokrát poprvé v krásném prostředí koupaliště ve Mšeně na Kokořínsku.

Naše dostavení bylo součástí akce spolupořádané společně se Sokolem Mšeno, Městem Mšeno, Nordic walking pro radost a Českého klubu Nordic Walking v rámci zahájení sezóny na koupališti. Akci jsme odstartovali v 11,30 nordic walkingem, vzápětí následoval start běhu Mšenská desítka a poté i Běhu naděje.

Bohatý program na koupališti doplnila ještě od 15,00 dětská diskotéka na oslavu Dne dětí a od 18,00 kapela pro tanec i k poslechu Dance Band Mělník.

Všichni organizátoři doufali ve zdar akce, ke kterému by jistě přispělo i krásné nedeštivé počasí. Naše přání bylo vyslyšeno, možná až příliš, a tak na otevírání koupaliště jsme měli naprosto ukázkové letní počasí – jasno a přes třicet stupňů Celsia!!!

Už od rána přijížděli pravidelní účastníci našich výletů. Nejhojnější zastoupení jsme opět zaznameli u účastníků z Kladna, Prahy a Litoměřic.

Po krátké instruktáži a rozcvičce se skupina nordic walking účastníků vydala na trasu známé a na Kokořínsku velmi oblíbené Cinibulkovy stezky. Naši kondici hned na začátku prověřilo schodiště, které se v tomto horkém počasí zdálo vést až do nebe! Ale naštěstí pro nás většina trasy vedla lesem a skalami, tudíž ve stínu, a tak jsme si výlet mohli užít mimo žár slunečních paprsků.

Ačkoliv byla trasa Cinibulkovy stezky odkloněna od těžkých úseků (skály, žebříky, řetěz), valná většina skupiny účastníků konstatovala, že hodlá projít stezku v celé její kráse, takže odklon od těžkých úseků na trase využil nakonec jen zlomek výletníků.

Cestou kokořínskými doly jsme měli možnost obdivovat krásné skalní útvary, Obraznici (jeskyně vytesaná ve skále, kde si lidé schovávali obrazy a jiné cennosti před Švédy), Bludiště, Švédský val, Průsečnou skálu, Obří hlavu a žábu či Faraona.

Výlet jsme si krásně užili a cestou jsme si krásně popovídali. Týmového ducha jsme potvrdili a upevnili zejména při zdolávání nejtěžšího místa na trase, kterým byl krátký řetězový úsek. Zafungovali jsme opravdu výborně. Fyzicky zdatnější a rychlejší neváhali počkat na zbytek skupiny a podpořit slovem i podáním ruky ostatní „horolezce“. Byla opravdu radost pozorovat takhle báječnou týmovou práci!

Když jsme odpoledne dorazili zpět na koupaliště, proběhlo losování opravdu zajímavých cen tomboly. Děkujeme všem sponzorům.

Po tombole následoval už rozchod a užívání si prvního letošního koupání v krásném prostředí místního koupaliště, případně vychutnání si oběda v restauraci na náměstí zakončené návštěvou místní naprosto neodolatelné cukrárny.

Akce se vydařila a my se už nyní budeme těšit na další!

Komentáře k článku

Přidat komentář

Mšeno

nereg. Helena Susová nereg. Helena Susová
19.06.2015 08.10 | odpovědět

Jitko, sice se nezučastňuji výletů ale moc krásně o nich píšete a ráda to čtu. Přeji ať máte stále víc zájemců o NW. Helena

Nejbližší akce

V nejbližší době nechystáme žádné akce.

O nordic walkingu

Historie
Hlavní přednosti
Jaké zvolit vybavení
Základy techniky
Jak trénovat

Hlavní menu

Kalendář akcí
Články a fotky
Reference
Služby a ceny
Vybavení
Kontakty
Mapa webu

Nejbližší akce

V nejbližší době nechystáme žádné akce.

Kdo za tím stojí

Jitka Hadová

Jitka Hadová

Certifikovaná instruktorka

 

info@nwproradost.cz

(+420) 739 603 779